Stress je fit! & Vitaliteit (webinar)


Stress, een normale reactie op een ongewone situatie.

Iedereen heeft wel eens last van stress. Met een beetje stress is niets mis, het maakt je alerter en sterker. Alleen is er tegenwoordig een soort van mismatch ontstaan tussen ons stresssysteem en de moderne westerse leefstijl. Ons stresssyteem is ontstaan in de tijd van eten of gegeten worden, ver terug in de evolutie. In tijden van gevaar, schaarste, koude en andere minder fortuinlijke omstandigheden. Maar hoe is de stand van zaken nu?

Roofdieren zitten in de dierentuin, de kachel brandt en de airco zorgt voor koelte in de zomer. De ijskast en voorraadkasten zijn ruim gevuld, en vijandige stammen zijn doorgaans ver te zoeken. Kortom, ons stressysteem lijkt daarmee zijn beste tijd te hebben gehad. Toch staat het nog vaak aan en te lang. Uit onderzoek blijkt dat langer durende stress een belangrijke oorzaak van veel klachten kan zijn, of zelfs ziekten. Het verstoort de balans in ons zenuwstelsel en het gooit ook onze hormonen flink door de war.

Wat gaan we doen?
We nemen je mee door de fasen van stress. Herkennen van stress is mogelijk de belangrijkste stap naar er zelf iets aan doen. In de praktijk van alledag kun je er zelf veel meer aan doen dan dat je vooraf had kunnen bedenken. Naast het herkennen van stress is ook het erkennen essentieel. En natuurlijk de volgende stap: Wat kunnen we eraan doen? 

Je leert tijdens het webinar een aantal quick fixes om je stress te managen. Wist je dat stress zich als eerste reactie uit in je ademhaling, spierspanning en hartritme? Met drie simpele oefeningen leren we je hoe je de balans kunt herstellen. Naast deze lichamelijke symptomen zorgt stress ook voor blikvernauwing, sociaal ongepast gedrag en emotionele labiliteit. Daarom staan wij voor een integrale aanpak.

Het is niet of of maar altijd en en. Dus leer je van ons fysieke skills, je gedachten te ordenen, je (on)gewenst gedrag te herkennen en weer de goede kant op te sturen. Manage je stress en zet de juiste energie in om op de rails te blijven en je doelen te bereiken.

Het webinar wordt gegeven door Carel Schott (vitality specialist) van Human Fuel. We bieden dit webinar gratis aan voor aangesloten MITT-werkgevers en werknemers. 

Zodra er nieuwe data bekend zijn voor 2021, informeren we je hierover in onze nieuwsbrief.