Maak gebruik van het STAP-budget


Werk je in de MITT en start je binnenkort met een training, cursus of opleiding? Dan is de kans groot dat je een STAP-budget kunt aanvragen van maximaal 1.000 euro.

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Je kunt dit budget één keer per jaar aanvragen. Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode, september is de eerstvolgende. Voorwaarden zijn onder andere dat de training, cursus of opleiding in het scholingsregister van STAP staat én dat de opleiding nog moet starten (je kunt het budget minimaal vier weken voor de start van de training aanvragen). Als de aanvraag is goedgekeurd betaalt UWV het budget aan de opleider.

Inmiddels staan de volgende opleidingen van Modint Academy in het scholingsregister van STAP. Ben je van plan om één van deze opleidingen te volgen? Dan kun je vanaf 1 september 2022 een aanvraag indienen via de portal van het UWV.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van het STAP-budget? Kijk dan op deze site van de Rijksoverheid of mail met Marieke Kuper (kuper@modint.nl).