Gratis ontwikkeladvies en scholingsmogelijkheden


Sinds 1 april 2022 is er voor mensen met als hoogst genoten opleiding MBO-2 een kosteloos ontwikkeladvies beschikbaar.

Met deze mogelijkheid wil het kabinet mensen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Voor meer kansen, salaris of plezier in het werk. Er zijn dit jaar 15.000 gratis ontwikkeladviezen met een loopbaanadviseur beschikbaar.

Ontwikkelkansen ontdekken via een adviesgesprek

Werk hebben dat bij je past en waar je het naar je zin hebt, is belangrijk. Door jezelf te ontwikkelen, zorg je ervoor dat je ook in de toekomst nog met plezier naar je werk gaat. Maar hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Een loopbaanadviseur kan je helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling. Modint Academy werkt hierin samen met Thaeles. 

Voor meer informatie neem contact op met Marieke Kuper (kuper@modint.nl) of kijk op MITT.nl.

Van STAP-ontwikkeladvies naar STAP-budget

Het STAP-ontwikkeladvies kan een hulpmiddel zijn om je scholingsmogelijkheden te verkennen. Als je daarna scholing wil gaan volgen, kun je mogelijk gebruikmaken van het STAP-budget.  Met het STAP-budget kunnen de volledige scholingskosten worden gefinancierd tot een bedrag van €1000. In het STAP-register is te zien welke opleidingen er allemaal voor deze subsidie in aanmerking komen. Er zijn dit jaar nog 4 tijdvakken om de subsidie aan te vragen: vanaf 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. Ook het vakspecifieke aanbod voor de sector wat Modint Academy bijvoorbeeld aanbiedt, zal (vanaf 1 juli 2022) te vinden zijn in het register. Voor meer informatie neem contact op met Marieke Kuper (kuper@modint.nl) of kijk op  Voor wie is het STAP-budget? | STAP-Budget | Hoe werkt Nederland.