Stoppen met roken


Dit doet stoppen met roken voor jou.

Roken is slecht voor je gezondheid (en dus ook voor de duurzame inzetbaarheid), dat weet iedereen. Toch is stoppen met roken voor veel mensen moeilijk; het is immers een verslaving. Misschien wordt het makkelijker als je weet welke winst het jou oplevert. Stoppen met roken heeft namelijk altijd zin. Of je nu jong of al wat ouder bent. Ben je nieuwsgierig naar de voordelen? Lees er meer over op de website van het KWF of bekijk de afbeelding.

Stop met roken en ervaar de voordelen!

Bron: zorgwijzer.nl

Verslaafd? Zo kom je er vanaf!
Verslaafd aan roken? Check op ik stop nu welke stopmethode het beste bij jou past.

Stoppen met roken
Stoppen met roken is moeilijk. Misschien lukt het je op eigen kracht, maar misschien ook niet, omdat je gespannen bent door verschillende redenen in de privésfeer of op je werk. Het goede nieuws? Als jij wilt stoppen, kun je altijd hulp krijgen.

Je doet het zelf
Stoppen met roken kan op verschillende manieren. Je kunt besluiten om vanaf nu nooit meer een sigaret op te steken, maar dat is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er ook zelfhulpboeken, nicotinevervangers en medicijnen. Sommige hulpmiddelen koop je gewoon bij de boekhandel of drogist, andere krijg je op voorschrift van je huisarts.

Krijg begeleiding
Ook zijn er verschillende vormen van professionele begeleiding. Wil jij zelf hulp regelen? Informeer dan bij je zorgverzekeraar naar de vergoedingen. Die worden in de regel niet verrekend met je eigen risico. Op ik stop nu staat een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars die stoppen met roken vergoeden.

Het verstrekken van deze informatie wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.