Goede werk-privébalans, ook met onregelmatige tijden

Locatie: Bij jou op locatie?

Werk jij in ploegendiensten? Dan is de workshop ‘Goede werk-privébalans, ook met onregelmatige tijden’ interessant voor jou!

In deze workshop gaan we dieper in op de leefstijlelementen die het werken in ploegendienst met zich meebrengt. Wat is slaap bijvoorbeeld en hoe ga je hiermee om als je op onregelmatige tijden werkt? En welke brandstof (voeding) heb jij nodig als je in ploegendiensten draait? Neem je bijvoorbeeld altijd hetzelfde mee in je broodtrommel, of je nu de ochtend, middag of nachtdienst draait?

In deze workshop krijg jij praktische tips uit de wetenschap, maar vooral vanuit de praktijk die jou ondersteunen om hier zo goed als mogelijk mee om te gaan. Je leert dat iedere dienst juist een ander aanbod van voedsel vraagt en juist die aanpassingen jou helpen om veel energieker de verschillende diensten te draaien. En door die inzichten kun jij jouw werk beter en met meer plezier volhouden.

Ook krijg je tips over de sociale kant van het werken in ploegendienst. Heel vaak werken als anderen vrij hebben, maar ook lekker vrij hebben als anderen werken. Hoe organiseer je dit zodat je dit als een voordeel ziet. Wat kun je thuis regelen? Welke afspraken (met partner, kinderen, buren) helpen jou om meer gemak dan nadelen te ervaren van het werken op onregelmatige tijden. Misschien kun je niet in teamverband sporten maar wel “maatjes” vinden om toch voldoende te bewegen. Een aantal onderwerpen waar we bij stil staan en elkaar kunnen ondersteunen het werk “leuk” te blijven vinden.

moi. kan je hierbij helpen. Hoe? Door het organiseren van een (kosteloze) kennissessie bij jou incompany. Heb je minimaal 8 medewerkers die hieraan willen deelnemen meld je dan aan via info@ikbenmoi.nl

“Dit is een activiteit van MITT en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid”.